Bel ons nu!
06 457 43 160

Over de Kagerplassen

Centraal gelegen in de Randstad, tussen Amsterdam en Leiden ligt het watersportgebied de Kagerplassen. Dit is een prachtig recreatiegebied dat bestaat uit verschillende wateren.

De kleine rietsloten en vaarten maken deel uit van het Hollands- Utrechts veenweidegebied. De Kagerplassen vormen een waar eldorado voor liefhebbers van zeilen, kanoën, roeien, waterskiën, schaatsen en vissen.

Ook een sloeptocht over deze wateren is een gezellige, rustgevende en natuurlijk prachtige belevenis! In dit mooie vaargebied is ‘t Joppe, de meest zuidelijk gelegen plas, deze plas is recent ontstaan door het afgraven van zand uit de voormalige Zwanburgerpolder, voor de aanleg van wegen en woningbouw o.a de Merenwijk. ‘t Joppe is 21 meter diep, terwijl de andere plassen ± 10 meter diep zijn.

In het gebied staan elf windmolens, de oudste is de Zweilandermolen een wipmolen uit 1632. De jongste is de Faijerilmolen een kleine wipstaartmolen uit 1935.

Aan de Kagerplassen ligt in de zuidelijke punt van Haarlemmermeer, het dorpje Buitenkaag en over de Ringvaart het schilderachtige eiland Kaagdorp. Naast alle watersportactiviteiten ademt de Kaag ook rust uit. Het gebied is daarom ook heel aantrekkelijk voor fietsers, wandelaars en recreanten.De verschillende pontjes zorgen ervoor dat ook de eilanden bereikbaar zijn.

Daar komt nog bij dat het altijd goed toeven is op de terrasjes aan het water.

Op de Kagerplassen bieden wij vele activiteiten en arrangementen. Denk aan sloep varen, waterskiën, wakeboarden, zeilen, speedvaren, vlotten bouwen, solex rijden en kanoën. Catering aan boord, lunch, diner of barbecue. Het kan allemaal bij ons! Leuk voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiedag.

Wij maken van elk uitje een belevenis!